وبلاگ

روانشناسی رنگ آبی در لباس

روانشناسی رنگ آبی در لباس

روانشناسی رنگ آبی در لباس
روانشناسان اعتقاد دارند که رنگ های مختلف، قدرت انتقال احساسات و حالت های رفتاری مختلف را دارند و می توانند احساسات متفاوت را در افراد شعله ور سازند، همچنین با توجه به تحقیقات مختلف رنگ ها، تأثیرات روانی (چه مثبت و چه منفی ) را نیز به دنبال دارند.
در بین رنگ ها، رنگ آبی یکی از رنگ های پرطرفدار در روانشناسی طراحی لباس است.
روانشناسی آبی در لباس یکی از رنگ هایی است که وقتی به آسمان نگاه یا زمانی که دریا را در ذهن خود تصور می کنیم.
بلافاصله در ذهنمان نقش می بندد و به همین دلیل است که اغلب، رنگ آبی را رنگی آرام و آرامش بخش توصیف می کنند.
از طرفی، به دلیل تنالیتۀ سرد این رنگ، برخی نیز این رنگ را رنگی سرد و یخ زده می دانند که نمادی از دوری است.
در این بخش از تصویرگران پویااندیش، به بررسی حالات و احساسات مختلفی که این رنگ ایجاد می کند می پردازیم تا از این طریق، طراحان لباس بتوانند با دید بهتری به طراحی لباس بپردازند.

روانشناسی رنگ آبی

این رنگ زیبا که مورد علاقه بسیاری از افراد است، در بین آقایان طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
اغلب افراد، این رنگ را به عنوان رنگی صلح آمیز در نظر می گیرند، همچنین این رنگ به عنوان رنگی محافظه کارانه و سنتی نیز شناخته می شود.
به دنبال رنگ آبی ، آرامش ذهن همراه است و به‌همین دلیل، هر جایی که قرار است امنیت و نظم به نمایش گذاشته شود، از این رنگ استفاده می‌شود.
علاوه بر مشاغلی که می خواهند ثبات و امنیت را به نمایش بگذارند، در تبلیغات و بازاریابی نیز غالبا از این رنگ استفاده می کنند.
با تمام آرامش و ثباتی که رنگ آبی انتقال می‌دهد، در برخی موارد در بین برخی افراد، احساس غم، اندوه را ایجاد میکند.
نمونه ای از حس غم را می توان در نقاشی دوران آبی پیکاسو مشاهده کرد که احساسی از تنهایی و غم را انتقال می دهد.
یکی دیگر از کاربردهای رنگ آبی ، استفاده از آن در دکور دفاتر کاری است.

تاثیر رنگ آبي در تغذیه

آبي در عین اینکه از محبوب ترین رنگ هاست ، به عنوان یک رنگ برای کاهش اشتها نیز شناخته می شود و به همین دلیل است که در برخی برنامه های کاهش اشتها، توصیه می کنند که غذای خود را در بشقاب آبی بخورند.
زیرا در غذاهای سمی یا نشانه های سم و فساد، رنگ آبی دیده می شود و افراد با توجه به این پیش زمینه که در ناخودآگاه خود دارند، با مواجهه شدن با غذاها در بشقاب آبی ، اشتهایشان کم می شود.
احساساتی که به همراه لباس های آبی رنگ است
این که رنگ آبی باعث برانگیختن چه احساساتی می شود، و این مورد که آیا رنگ آبی ، با ویژگی ها یا موقعیت های خاصی مرتبط است.
همیشه ثابت نیست و در موقعیت‌های مختلف، متفاوت است و همچنین در فرهنگ‌های مختلف با توجه به تفاوت‌های فرهنگی، درک و حتی تجربه افراد، متفاوت است.
بنابراین، با توجه به اینکه رنگ آبی معانی نمادین متفاوتی در موقعیت ها و لباس ها به دنبال دارد، به عنوان یک طراح لباس لازم است واکنش های فردی در مقابل رنگ آبي و سایر رنگ ها را در نظر بگیرید تا بتوانید طراحی لباس خارق العاده ای را به نمایش بگذارید.

در ادامه برخی احساساتی را که رنگ آبی می تواند از طریق لباس انتقال دهد را بررسی می کنیم:

  • احساس صداقت و روراستی
  • حس آرامش
  • احساس شور و نشاط
  • احساس الهام بخش

بنابراین، طراحان لباس که در حال آموزش طراحی لباس هستند، باتوجه به نمادهای مختلف آبی ، به‌راحتی می‌توانند ایده ها ی مختلف را اجرا کنند.
باید به خاطر داشته باشید در حالی که جست و جو در روانشناسی رنگ‌ها می تواند نکات جالبی را برایمان متذکر شود، واکنش های افراد در موقعیت های مختلف می تواند مختص به هر شخص باشد، که تجربیات گذشته در شکل گیری این واکنش ها و احساسات دخیل بوده است.
این مورد را می توان در احساس غم در مقابل آرامش و نشاط رنگ آبی به وضوح مشاهده کرد.
بنابراین افرادی که بعنوان طراح لباس مشغول به طراحی لباس هستند، باید در به‌کارگیری این رنگ برای مشتریان هدف خود، دقت کافی را داشته باشند.

سخن آخر

در این بخش سعی شد به بررسی نکات و احساسات روانشناسی رنگ آبی بپردازیم، همچنین با ذکر احساساتی که طیف های مختلف رنگ آبی در لباس می توانند به فردی که آن لباس را می پوشد.
کسانی که بیننده آن هستند، انتقال دهند، به افرادی که علاقه مند به آموزش طراحی لباس هستند گوشزد کنیم که به رنگ لباس در طراحی لباس اهمیت ویژه ای داشته باشند.

برای مطالعه مطالب بیشتر و همچنین خرید عمده پوشاک زنانه با کیفیت به سایت مانتو ساحل سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *